Een zzp lening aanvragen

Een zzp lening aanvragen

Als zzp’er kun je een lening afsluiten, bijvoorbeeld om je bedrijf op te  starten of om verder te investeren. Maar ook privé kun je geld lenen, bijvoorbeeld voor een auto, een vakantie of nieuwe meubels. Het probleem kan soms zijn dat geldverstrekkers huiverig zijn om je geld te lenen omdat het onzeker is of je de lening kan terugbetalen. Zeker als startende ondernemer kan dit een probleem zijn. Wil je een lening als zzp’er afsluiten dan moet je vaak een businessplan inleveren. Aan de hand hiervan wordt je kredietwaardigheid gecheckt. 

Hoe schrijf je een goed businessplan voor een zzp lening?

Wil je een lening als zzp’er aanvragen, dan vraagt de kredietverstrekker vaak om een businessplan. Hierin leg je onder andere het volgende uit:

  • wat voor bedrijf je hebt
  • wat je omzet of omzetverwachting is
  • waar je geld voor wilt lenen

Als het om een bestaand bedrijf gaat dat al enige jaren draait vul je je plan aan met de jaarrekeningen van voorgaande jaren. Hiermee kun je bijvoorbeeld aantonen dat je bedrijf groeit. Geef in je plan duidelijk aan hoeveel geld je nodig hebt en hoe je dit denkt te kunnen aflossen. Hoe duidelijker en vollediger je plan is hoe groter de kans dat een investeerder bereid is om je een lening te geven.

De BKR toets als je als zzp’er een lening afsluit

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel registreert alleen particuliere leningen. Wanneer je op naam van je bedrijf een lening afsluit wordt deze dus niet daar geregistreerd. Er zijn echter wel kredietverstrekkers die kijken naar je privé schulden, omdat zakelijk en privé bij een zzp’er natuurlijk zeer nauw met elkaar zijn verbonden. Wil je een zzp lening afsluiten dan kan het dus zijn dat de bank een BKR toets doet om te zien wat voor privé schulden je hebt alvorens ze overgaan tot kredietverstrekking. Soms wordt een lening aan een zzp’er alleen verstrekt als je ook persoonlijk garant staat voor de aflossing, bijvoorbeeld met een overwaarde op je woning.

Hoeveel geld kan ik krijgen als ik geld wil lenen als zzp’er? 

Hoe hoog je zzp lening kan zijn hangt natuurlijk volledig af van je omzet. Het is verstandig om goed na te denken over de hoogte van je lening. Als je te veel geld leent en je kunt niet aan je verplichtingen voldoen dan loop je het risico dat je failliet gaat en dan zit je nog veel verder in de problemen. Het is dan ook verstandig om het aangaan van een lening met je boekhouder te overleggen. Deze kan je adviseren hoeveel geld je kunt lenen als zzp’er. Ook is het natuurlijk verstandig om aanbieders van zzp leningen met elkaar te vergelijken. De rente en bijkomende kosten kunnen flink verschillen en dat kan je veel geld schelen. 

Veel gestelde vragen

Populaire aanbieders van bedrijfskredieten Zakelijk krediet vergelijken en aanvragen
Maximale krediet/lening € 50.000,-
Rente vanaf 0,9 %
Minimale looptijd 1 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 250.000,-
Rente vanaf 1,5 %
Minimale looptijd 3 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 40.000,-
Rente vanaf 0,0 %
Minimale looptijd 6 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 50.000,-
Rente vanaf 1,0 %
Minimale looptijd 3 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Meer krediet aanvragen vergelijken