Microkrediet voor ZZP’ers en startende ondernemers

Nederland telt duizenden ondernemingen in de midden- en klein bedrijven (MKB) sector. Deze sector bestaat uit vele eenmansondernemingen en kleinere VOF ondernemingen, met vaak een wat lager budget. Daarom zijn vele ondernemers op zoek naar een microkrediet.

Wat is een microkrediet?

Een microkrediet is een kleine lening voor particulieren of ondernemers. Een microkrediet is vaak een lening van maximaal 50.000 euro en heeft een kortere looptijd dan een reguliere lening. Deze vorm van zakelijk lenen is vaak geschikt voor startende en bestaande ondernemers om hun werkkapitaal uit te bereiden, of om een kredietgap te overbruggen.

Kredietaanbieders voor een microkrediet

In Nederland ziet men steeds meer een verplaatsing van kredietaanvragen. Een aantal jaren geleden gingen ondernemers veelal naar de grote banken, zoals ABN Amro, ING of de Rabobank. De Nederlandse ondernemers maken echter tegenwoordig steeds meer aanspraak op de zogenaamde flexibele kredieten. Ook banken gaan geleidelijk aan mee met deze verschuiving. Zo heeft ABN Amro in 2018 New10 geïntroduceerd. Wij hebben voor de ondernemers een overzicht gemaakt met zakelijke leningen.

Zakelijke lening voor startende ondernemers

Nederland telt jaarlijks vele nieuwe inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel (KVK). De inschrijvingen vinden vaak in de maand januari plaats, omdat mensen dit vaak zien als een geschikt moment. Bij het oprichten van een eigen bedrijf, komt vaak veel bij kijken. Zo moet een onderneming vaak in het begin investeringen doen, wat vaak niet mogelijk is met volledig eigen vermogen. Direct geld lenen bij een grote bank is vaak niet mogelijk, omdat een onderneming jaarcijfers moet kunnen laten zien. Daarom zouden beginnende ondernemers, die een zakelijk krediet nodig zijn, verder moeten kijken dan de reguliere weg.

Wanneer een onderneming meer eigen vermogen heeft, geeft dit vertrouwen aan een kredietverstrekker. Echter zijn er vele ondernemingen die weinig eigen vermogen hebben. Daarom is kan het verstandig zijn om te kijken in de familiaire kring, of daar wat vermogende (krediet) verstrekkers zijn.

Wanneer er wat vermogen verzameld is, kan een ondernemer kijken naar een microkrediet. Op onze vergelijkpagina staan een tig aantal kredietaanbieders voor microkredieten. Neem gerust eens een kijkje, en vergelijk de voor en nadelen per kredietaanbieder. Bekijk onze pagina met zakelijke leningen.

Populaire aanbieders van bedrijfskredieten Zakelijk krediet vergelijken en aanvragen
Maximale krediet/lening € 50.000,-
Rente vanaf 0,9 %
Minimale looptijd 1 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 250.000,-
Rente vanaf 1,5 %
Minimale looptijd 3 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 40.000,-
Rente vanaf 0,0 %
Minimale looptijd 6 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 50.000,-
Rente vanaf 1,0 %
Minimale looptijd 3 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Meer krediet aanvragen vergelijken