Vraag online jouw bedrijfskrediet aan en investeer in je business. Benieuwd hoe een bedrijfskrediet aanvragen werkt of waar je dat snel kunt doen? Wij zetten alle geldverstrekkers voor je op een rij. Ontdek hoe je de beste keuze maakt voor een krediet voor jouw bedrijf, bijvoorbeeld om nieuwe voorraad te financieren, een zakelijke auto aan te schaffen of om in machines te investeren.

Wat is een bedrijfskrediet?

Een bedrijfskrediet, ook wel bekend als zakelijk krediet, is een lening voor jouw bedrijf. Je leent geld, bijvoorbeeld om de operationele kosten te betalen of om jouw bedrijf te laten groeien. Dus wil je uitbreiden? Nieuwe voorraad inkopen of apparatuur aanschaffen? Of een andere zakelijke investering doen? Een krediet voor jouw bedrijf is dan de juiste keuze.

Nieuwe voorraad inkopen, apparatuur aanschaffen, of een bedrijfspand financieren? Of een andere zakelijke financiering doen? Een krediet voor jouw bedrijf is dan de juiste keuze.

Het krediet voor jouw bedrijf vraag je traditioneel aan bij een bank. Daarnaast zijn er veel andere kredietverstrekkers beschikbaar, die vaak sneller werken. Bovendien stellen ze minder strenge eisen. Ze kijken bijvoorbeeld naar de omzet en je bedrijfsactiviteiten, in plaats van (alleen) naar de jaarcijfers. Wij zetten de diverse mogelijkheden voor je op een rij. Een andere steeds populairdere vorm is crowdfunding.

Welke soorten bedrijfskredieten zijn er?

Wil je een bedrijfskrediet aanvragen? Het krediet bestaat in allerlei soorten:

Kortlopend krediet

Je leent voor een korte periode, vaak tot een jaar. Geldverstrekkers spreken ook wel van een brugfinanciering, als je (bijvoorbeeld) het krediet gebruikt ter overbrugging tot aan een definitieve langlopende zakelijke lening.

Langlopend krediet

Een langlopende ZZP lening voor je bedrijf, ook wel een MKB krediet of ZZP krediet genoemd, gebruik je voor grote investeringen, bijvoorbeeld in machines of in een zakelijke (bestel)auto. De looptijd is vaak langer dan een jaar. Je hebt de keuze uit kredieten met een variabele of een vaste rente, en een flexibele of een vaste looptijd. Het krediet is vaak maatwerk, want soms moet je 25.000 Euro lenen maar het kan ook gaan om veel grotere bedragen zoals 500.000 Euro lenen.

Rekeningcourantkrediet

Met een rekeningcourantkrediet voor jouw bedrijf kun je geld opnemen tot aan de afgesproken kredietlimiet. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Andersom mag je flexibel en onbeperkt (extra) aflossen. Veel bedrijven gebruiken soort microkrediet als een vangnet, bijvoorbeeld als afnemers later betalen en er tijdelijk minder geld beschikbaar is.

Factoring

Blijkt het lastig om een traditioneel bedrijfskrediet af te sluiten? Factoring kan een interessant alternatief zijn. Je verkoopt facturen aan jouw afnemers. Dat betekent dat je de factuur meteen betaald krijgt. De factormaatschappij int de factuur daarna bij jouw afnemer, zonder dat jij er omkijken naar hebt. Zo beschik je veel sneller over je geld, om daarmee weer te investeren of de lopende kosten te betalen.

Lease

Zelfs lease is een vorm van een bedrijfskrediet. Je hebt de keuze uit operational lease (inclusief een geleverde dienst) of financial lease. In het laatste geval gaat het eigenlijk om een bedrijfskrediet, maar is alleen de naam anders. Je leent geld, bijvoorbeeld om een zakelijke (bestel)auto aan te schaffen of omdat je meer werkkapitaal nodig hebt.

Hoe kan ik een bedrijfskrediet aanvragen?

Een bedrijfskrediet aanvragen is heel eenvoudig. Je kunt dat gewoon online doen, bij de diverse geldverstrekkers die wij voor je op een rij zetten. Zorg in ieder geval voor:

  • Een duidelijk bedrijfsplan
    Bedrijf duidelijk wat je doet met jouw bedrijf en waar je het geld voor nodig hebt. Schets te plannen of leg uit hoe je het geld gebruikt voor de operationele activiteiten. Houd er rekening mee dat de geldverstrekker jouw bedrijf (en de branche) misschien nog niet kent.

  • De financiële overzichten
    Voeg een aantal financiële overzichten toe aan je aanvraag. Zorg voor de winst- en verliesrekening, de balans en het cashflow overzicht van de afgelopen jaren. Dat geeft inzicht in de belangrijkste cijfers om jouw aanvraag te beoordelen.

  • Een prognose voor de toekomst
    Maak ten slotte een prognose voor de toekomst. Schets hoe jouw bedrijf zich (financieel) zal ontwikkelen, dankzij het bedrijfskrediet dat je aanvraagt.

Gebruik de verschillende documenten om de geldverstrekker te bewijzen dat ze weinig risico lopen. Hoe betrouwbaarder jouw aanvraag is, des te lager waarschijnlijk de rente die je betaalt over het bedrijfskrediet.

Al met al kan een bedrijfskrediet een waardevol instrument zijn voor ondernemingen om hun zakelijke doelen te bereiken en te groeien, mits het verstandig en strategisch wordt gebruikt. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen voordat u een zzp lening aanvraagt, om ervoor te zorgen dat u de beste financiële beslissing neemt voor uw bedrijf.

Snel een bedrijfskrediet aanvragen

Wil je snel een bedrijfskrediet aanvragen? Online kun je het krediet binnen 5 minuten aanvragen. Als je niet eerder een krediet hebt afgesloten, dan kun je zelfs al binnen 24 uur tot een paar dagen het geld ontvangen. Zorg ervoor dat je het bedrijfsplan, de financiële overzichten en de prognose voor de toekomst beschikbaar hebt.

FAQ: veelgestelde vragen over het bedrijfskrediet

Populaire aanbieders van bedrijfskredieten Zakelijk krediet vergelijken en aanvragen
Maximale krediet/lening € 50.000,-
Rente vanaf 0,9 %
Minimale looptijd 1 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 250.000,-
Rente vanaf 1,5 %
Minimale looptijd 3 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 40.000,-
Rente vanaf 0,0 %
Minimale looptijd 6 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 50.000,-
Rente vanaf 1,0 %
Minimale looptijd 3 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Meer krediet aanvragen vergelijken