Webshop Financieren

De afgelopen jaren is het aantal webshops enorm gegroeid. Dagelijks komen er ontelbaar nieuwe webshops op het web, waarbij voor een aantal webshops het niet weggelegd is om met eigen geld de webshop te financieren. Daarom wordt in dit artikel een aantal stappen en tips beschreven om een zakelijke lening voor webshops aan te vragen. Een webshop financieren lukt wellicht na het lezen van dit artikel.

Stappenplan om een webshop te financieren

In dit artikel worden 3 stappen beschreven, zodat jij je webshop kan financieren. Laat onder dit artikel jouw reactie achter, zodat wij weten of dit artikel nuttig is geweest voor jou.

Stap 1: Zoek eerst zelf investeerders
Deze stap klinkt wellicht vrij simpel, maar dat is het niet. Als jij als ondernemer eigen spaargeld kan inbrengen, of mensen uit je vriendenkring / familie kan overtuigen om in jouw webshop te investeren, zullen banken dit zwaar meewegen. Hiermee kan jij aantonen dat je risico durft te nemen, en dat je overtuigingskracht hebt. Dit zijn cruciale punten voor het ondernemerschap.

Stap 2: Ga naar een kredietverstrekker voor webshops voor een webvoorschot
Wellicht wist jij het nog niet, maar er bestaan kredietverstrekkers gericht op webshops. Wij hebben zelf ervaring met Pinvoorschot. Pinvoorschot is een kredietverstrekker welke speciaal ontwikkeld is voor winkels en webshops. Het aflossen van de lening wordt verricht door van de omzet een klein deel af te staan aan Pinvoorschot. Bij Pinvoorschot kan een bedrag tot circa €50.000 geleend worden met een looptijd varierend van 3 tot 6 maanden. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan is het aan te raden om de site van Pinvoorschot eens goed door te lezen.

Stap 3: Ga naar andere kredietverstrekkers
Wanneer het niet lukt bij een kredietverstrekker speciaal voor webshops, is het aan te raden om eens verder te kijken. Zo kan het afhankelijk van de webshop interessant zijn om een Crowdfunding campagne op te zetten. Helaas is deze manier vaak erg tijdrovend, en is het voor de menigte niet interessant genoeg om geld te investeren in een webshop. Ook andere financiele instellingen zoals banken lonen niet altijd. Bij banken is vaak veel papierwerk nodig, wat veel tijd kost, wat een ondernemer met weinig tijd niet kan missen. Daarom hebben wij van zakelijkelening.nl een overzicht gemaakt waar een ondernemer zakelijke leningen kan vergelijken.