Alternatieve methoden voor zakelijk geld lenen

De kleine bedrijven van vandaag bestaan ​​in een nieuw economisch landschap dat creativiteit en out-of-the-box denken nodig heeft als het gaat om financiering. Kleine bedrijven zijn van oudsher de belangrijkste aanjager voor economisch herstel. Of je nu een start-up op zoek naar je eerste startkapitaal of werkzaam bent in een klein bedrijf dat op zoek is naar geld om te groeien, je moet flexibel zijn, positief blijven, en blijf waakzaam. Hier zijn vijf manieren om aan de slag te gaan met het financieren van je kleine bedrijf:

Doe het zelf

De meeste ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven zijn tot de conclusie gekomen dat ze bereid zijn om hun projecten voor een aanzienlijke hoeveelheid tijd zelf te financieren. Er zijn veel manieren om dit te bereiken vanaf spaarrekeningen en nulrente kredietkaarten. Als je gelooft in je visie, zou je je comfortabel moeten voelen als je je geld in het bedrijf investeert. Dit maakt potentiële investeerders op hun beurt weer comfortabeler in de wetenschap dat je een aandeel hebt in het spel. Houd je winstgevendheid in de gaten!

Vrienden, familie en dwazen.

Financiering door vrienden en familie is een zeer populaire en effectieve manier om een ​​startkapitaal voor een bedrijf te krijgen. Degenen die het dichtst bij je staan, hebben meer kans om in je visie te geloven. Eén nadeel is natuurlijk dat je niet goed gestructureerd bent. Om te voorkomen dat vrienden en familie zich als ‘dwazen’ voelen, raad ik aan dit type financiering voor een jaar te structureren als een lening met hoge rente.

Kleine zakelijke leningen.

Ik weet wat je denkt. Banken zijn strenger dan ooit over het verstrekken van leningen en als je geen krediet hebt, hoe kun je dan deze route overwegen? Startups op zoek naar geld van de banken moeten een goed businessplan, winstgevende voorspellingen en een deel van hun eigen geld in het spel.

Angel investeerders

In onze ervaring heeft de “vrienden en familie” route eigenlijk de deuren geopend voor investeringsrondes van engelen (vermogende particulieren). Je kunt een grote hoeveelheid vertrouwen verdienen door je belegger in een vroeg stadium zijn of haar geld terug te geven plus rente. Maar alleen omdat iemand je geld heeft geleend om je bedrijf te starten, maakt het niet de juiste financiële partner voor de lange termijn. Het aantrekken van engel investeerders is een lastige zaak, en het maakt niet uit hoe boeiend en positief de eerste gesprekken zijn, de lastigheid zit in de details. Ken je business plan, wees transparant en bouw aan een relatie op basis van vertrouwen.