Goede marketing met een klein budget

Als kleine onderneming is het vaak beter om niet te veel geld te verspillen aan dure marketing zoals grotere concurrenten dat wellicht wel doen. Om echter toch op hetzelfde niveau te concurreren met een kleiner marketing budget, moet u het dus slimmer aanpakken.

In dit artikel geven wij een paar tips die eenvoudig toe te passen zijn binnen uw bedrijf indien u een minder groot (marketing)budget hebt.

Begin bijvoorbeeld met een brainstormsessie met zakenpartners om op zoek te gaan naar enkele goedkope, out-of-the-box marketing trucs.

1.            Content is king

Een blog op de website van uw bedrijf is een ideaal hulpmiddel. Frisse en leerrijke content helpt om lezers te prikkelen, waardevolle relaties op te bouwen, meer lezers aan te trekken en zo nieuwe klanten te vinden. Als u zelf een blog kunt schrijven, bespaart u ongeveer €0,05 per woord (is gratis tenslotte niet altijd beter?). Maar zelfs als schrijven niet uw sterkste punt is, is er vast en zeker iemand in uw team te vinden die enkele artikels uit zijn of haar mouw kan schudden. Kies voor top 10 lijstjes, tips van de experts, geheimen uit uw eigen vakgebied, etc.

2.            Ontwikkel een referral programma voor klanten

Bied bestaande klanten een gratis product, gratis diensten gedurende de eerste maand of een andere beloning aan als ze nieuwe klanten aanbrengen. Vergeet niet dat mond-op-mond reclame een krachtig wapen is, dus vrienden die elkaar vertellen over uw bedrijf zijn van onschatbare waarde.

3.            Spreek op seminaries en geef workshops

Zo krijgt u publiciteit door niet alleen het evenement te promoten. Maar ook zelf op het evenement aanwezig te zijn. Bovendien  straalt u hiermee extra professionaliteit uit naar uw  prospects en klanten.

4.            Zakenpartners

Werk samen met een ander bedrijf in hetzelfde vakgebied (indien deze geen directe concurrentie is) voor een gezamenlijk project. Dat kan een speciaal evenement in de regio zijn of online door middel van een webinar of door iets gratis weg te geven.

Samenwerken met een ander bedrijf zorgt voor dubbel zoveel publiciteit. Tevens boort u zo een nieuwe doelgroep aan in uw niche segment. Voor dit soort bereik wordt normaal veel geld neergeteld!

5.            Stuur een handgeschreven kaart naar bestaande klanten

Een handgeschreven kaart met de feestdagen, een verjaardag of als bedankje aan uw bestaande klanten, gewaardeerde partners, verkopers in uw netwerk of connecties die u hebben geholpen – in feite iedereen die u kunt bedenken. Dit is een goedkope en unieke marketingstrategie voor een klein bedrijf dat door veel ondernemers als erg effectief beschouwd wordt.

6.            Vraag naar getuigenissen en reviews

Dit zijn ook online reviews op websites zoals Yelp, aanbevelingen op LinkedIn en positieve beoordelingen op ander kanalen. Maak een pagina voor kantenbeoordelingen op uw website en gebruik de beste reviews op zoveel mogelijk manieren.

7.            Ga op zoek naar promoties voor advertenties

Grootschalige reclamecampagnes passen misschien niet direct in uw budget, toch zijn er regelmatig kortingen en coupons te vinden voor betaalde Facebook of Google advertenties. Sommige webhosting diensten bieden kortingcodes voor deze advertenties aan als onderdeel van het lidmaatschap, controleer of u recht heeft op dergelijke aanbiedingen.

8.            Bied gratis consultaties aan

Gratis consultaties zijn de ideale manier om uw expertise te tonen en zo meer klanten te werven.

9.            Wordt lid van forums

Kies enkele forums uit uw vakgebied en post regelmatig advies of neem deel aan de discussies. Voeg een link toe naar uw website in de handtekening onderaan uw posts om zo meer bezoekers naar uw website te lokken.

Populaire aanbieders van bedrijfskredieten Zakelijk krediet vergelijken en aanvragen
Maximale krediet/lening € 50.000,-
Rente vanaf 1,5 %
Minimale looptijd 1 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 250.000,-
Rente vanaf 1,5 %
Minimale looptijd 3 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 40.000,-
Rente vanaf 0,0 %
Minimale looptijd 6 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Maximale krediet/lening € 50.000,-
Rente vanaf 1,0 %
Minimale looptijd 3 maanden
Product Doorlopend
Beoordeling
Meer krediet aanvragen vergelijken